Fotostudio Heemskerk

Portret fotografie

Wanneer laat je nu een portret foto maken? Eigenlijk is het iets wat je niet vaak doet.

Wat wij trachten te laten zien, is de mens achter de foto. Dat ene kleine moment wat wordt vereeuwigd.

Er zijn vele redenen waarom jij een portret foto wilt laten maken. Kan een zakelijk motief zijn om een goede foto te hebben voor op een website of social media. De foto laat meteen zien wie je bent en wat je doet.
En wees eerlijk, je kunt met een mooi portret altijd één van je dierbare ontzettend gelukkig maken!

Iedereen zijn eigen reden voor het maken van een portret shoot.

portret fotografie door Fotostudio Heemskerk

Voor een fractie van een seconden zetten wij je leven stil. Dat beeld zal gevangen worden in een portret foto. Wanneer zou je een portret foto laten maken?

Bijvoorbeeld als je een zakelijke foto wilt voor je website of visitekaartjes. Of een portretfoto op de achterzijde van je geschreven boek. Maar ook voor bijvoorbeeld een pakkende foto voor je LinkedIn account.

Met een portretfoto laat jij zien wie je bent en wat je doet.

Daarnaast kan een portret foto uitstekend dienen  als cadeau voor mensen uit je directe omgeving.

De serie foto’s die je ontvangt hebben een standaard sRGB kleuren profiel. Dit kleurenprofiel is standaard en wordt door alle beeldschermen, browsers, camera’s en printers ondersteund. Dus voor de particulieren markt is dit de meest veilige optie. Houd er s.v.p. rekening mee dat foto’s zoals door ons bewerkt met Adobe Photoshop, via een Windows applicatie een kleine zichtbare kleurafwijking kan geven. Dat is een bekend fenomeen. De daadwerkelijk foto heeft deze kleine afwijking niet. Op een Apple applicatie of een gekalibreerd beeldscherm heeft u geen last van dit kleurverloop

Portret shoot alleen is maar alleen. Kom je met z’n tweeën dan geldt een toeslag van 25%. Dan worden uiteraard de portret foto’s individueel gemaakt alsmede een shoot van jullie samen! Wel zo gezellig.

duo portret shoot bij fotostudio Heemskerk

Op zoek naar zakelijke portret shoots?

Branding Your Profile door Fotostudio Heemskerk

Waarom speciaal een artikel voor ondernemers? Zoals wij al in bovenstaand artikel schreven, worden onze foto’s standaard afgewerkt met een sRGB kleurenprofiel.

Wilt u een brochure laten maken, en gaat u, als ondernemer naar een drukker met dit sRGB kleurprofiel, krijgt u waarschijnlijk het verzoek om de foto’s met een ander kleurprofiel aan te leveren. Het mengen van kleuren met een sRGB profiel is bijna niet mogelijk. Daarom moeten we voor ondernemers een ander kleurenprofiel aanmaken bij de aangeleverde foto’s. Dat wordt een CMYK kleurenprofiel. Uw drukker kan dan de foto’s qua afdruk bijstellen.

Naast portret fotografie hebben wij ook fotografie om beeldmateriaal te verschaffen voor uw website. Dat kan uiteraard uzelf zijn, maar ook uw bedrijf. Uw bezigheden, wellicht een blije klant. etc.

Al ons aangeleverd beeldmateriaal mag u rechtenvrij gebruiken voor uw bedrijfsdoeleinden.

Datum vrij?

Dien een datum verzoek in. Is deze vrij dan houden wij hem 24 uur voor u vrij alvorens u kunt reserveren.

Bekijk de reviews van de mensen die u voor gingen:

Corona beperkingen.

Net als u, gaat Fotostudio Heemskerk uiterst voorzichtig om met het Corona-virus. Heeft u een afspraak voor een foto-shoot en voelt u zich, conform de richtlijnen van het RIVM, niet lekker, maak dan een nieuwe afspraak.

Op dit moment fotograferen wij maximaal 2 personen in de studio. Maar op een buiten locatie hebben wij meer mogelijkheden. Dus wenst u een familie portret en heeft u een mooie locatie? Neem gerust contact met ons op!  In de studio is alleen portret fotografie is mogelijk, uiteraard met gepaste afstand.

Ook als vanaf onze zijde enigszins twijfel is of een shoot wel doorgang kan vinden, zullen wij de afspraak afzeggen en een nieuwe datum prikken. 

Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Blijf gezond!!