Fotostudio Heemskerk

FAQ

Veel gestelde vragen

Zwangerschaps-shoot

Nee, wij hebben geen garderobe zwangerschapskleding. We beschikken wel over een aantal drapeer doeken om je buik te accentueren. Maar heb jij een fantastische jurk, neem hem vooral mee!

Ja, dat is geen enkel probleem.

Je kunt het beste de shoot inplannen rond de 34 – 36 week.

Ja, wij hebben een tweede scherm staan waarop u kunt meekijken.

Newborn-shoot

Dat is geen probleem. Wij nemen de tijd voor de shoot en er is ruimschoots de tijd om je kindje (borst)voeding te geven.

Wil je geen bloot foto’s van je pasgeboren baby? Dat is geen probleem. Of wij draperen met mooie kleedjes de edele delen of we blijven de baby gekleed fotograferen. Ook daar zijn de mooiste resultaten mee te behalen.

Nee, daar doen wij niet aan. Wij laten de baby zoveel mogelijk in zijn of haar natuurlijke element. Dat kan zijn met mooie kleding of gepast bloot.

Nee, wij hebben geen babygarderobe. U dient zelf kleding mee te nemen. Wij hebben wel attributen om de shoot te perfectioneren. Zoals vachten, doeken, kleine attributen etc.

Je kunt je baby het beste laten fotograferen rond de 7e tot max 20e dag. Dan slapen ze nog veel en is er minder kans dat je baby gaat huilen van alle consternatie in de studio.

Ja, wij hebben een tweede scherm staan waarop u kunt meekijken.

CakeSmash-shoot

Ja, wij hebben hier geen kindergarderobe. Houdt daarbij ook rekening dat na afloop van de reportage uw kindje schone kleding aan moet.

De taart bestaat uit normaal taartbeslag / cake beslag versiert met slagroom die gekleurd is met kleurstof. Alles is in principe eetbaar. Maar daar is de taart uiteraard niet voor gemaakt. De hilarische foto’s komen tot stand als uw kindje deze taart betast, in grijpt, besmeurt etc.

Ja, wij hebben een tweede scherm staan waarop u het resultaat voor bewerking kunt zien. 

2in1-shoot

Uiteraard kunnen broer en zus op de foto. Let er wel op dat de mannelijke helft geen baard of snor bezit. Want dat geeft een vreemd beeld op een twee in één foto.

Bij de twee in één shoot worden de twee personen apart geportretteerd. In de nabewerking maken wij de 2in1 productie.

Een shoot met twee personen voor een twee in één productie duurt ongeveer 30 minuten. De nabewerking van de shoot neemt enkele dagen in beslag.

Ja, tijdens het maken van de individuele foto’s kunt u direct meekijken met de foto’s. De uiteindelijke 2in1 productie krijgt u naderhand digitaal toegezonden.

Een shoot met twee personen voor een twee in één productie duurt ongeveer 30 minuten. De nabewerking van de shoot neemt enkele dagen in beslag.

We maken altijd een kleurenproductie met en zonder verticale streep alsmede een voorbeeld van een zwart wit productie met en zonder verticale streep. Uit deze concept producties kunt u uw definitieve keuze maken.

Een drieluik is de 2in1 productie uitgebreid met de individuele portretten aan weerszijde van de 2in1 productie. Tegen een kleine meerprijs kunt u hier voor kiezen. 

Dat wordt wel een uitdaging. Het hoofd van een jong kind maakt ¼ deel uit van het lichaam. Naarmate een kind groeit tot volwassen lengte is dit nog 1/8 deel van het lichaam. De verhoudingen van een jong kind t.o.v. van een wat ouder kind heeft wel degelijk effect op het resultaat. We bekijken de situatie ter plekke en in overleg met u bepalen we of het zin heeft om een productie te maken. Wat ook meespeelt zijn de tanden.

Overige vragen

Onze achtergronden hebben een breedte van 3 meter. Dus met mensen op linie en daarvoor kunnen wij maximaal 7 tot 9 mensen kwijt op de foto. Voor grotere groepen adviseren wij om op een mooie locatie een foto te maken.

Nee, wij maken geen pasfoto’s.  Wij verwijzen u daarvoor naar de reguliere aanbieders.

Ja, wij hebben een tweede scherm staan waarop u kunt meekijken.

Nee, wij moeten ze eerst beoordelen. Na onze beoordeling krijgen de foto’s de status van concept. Deze conceptfoto’s worden voorzien van een watermerk en in lage resolutie de klanten digitaal aangeboden. Hieruit kun u een keuze maken.

Zoals bij de vraag, krijg ik direct de digitale foto’s mee, beantwoord, hebben wij nadat u uit de concept foto’s een keuze heeft gemaakt nog één á twee werkdagen nodig om de foto’s in hoge resolutie af te werken. Dus bij elkaar kunt u binnen 4 á 5 werkdagen uw definitieve foto’s in huis hebben.

Uiteraard! De door ons geleverde foto’s zijn rechtenvrij.

Nee, onze studio bevind zich aan het woonhuis. Vanaf de straatkant is geen inkijk in de studio. En alles is gelijkvloers.

Ja, geen probleem. We hebben witte achtergronden en zwarte achtergronden.   Maar het is ook mogelijk om digitaal een achtergrond in te voegen. Eén en ander wel in perspectief met de foto. Maar de keuze ligt bij u.

Uiteraard is dit mogelijk. Als jij het leuk vindt om buiten op locatie geportretteerd te worden is dat geen enkel probleem. Mocht de locatie op meer dan 10 km buiten Heemskerk liggen, wordt wel een KM prijs in rekening gebracht.  Worden tevens kosten in rekening gebracht voor een vergunning om op de betreffende locatie te schieten, dan worden ook die kosten in rekening gebracht. Zie onze prijzen pagina.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan geheel vrijblijvend de moeite om uw vraag aan ons te stellen.

Datum vrij?

Dien een datum verzoek in. Is deze vrij dan houden wij hem 24 uur voor u vrij alvorens u kunt reserveren.

Bekijk de reviews van de mensen die u voor gingen:

Corona beperkingen.

Net als u, gaat Fotostudio Heemskerk uiterst voorzichtig om met het Corona-virus. Heeft u een afspraak voor een foto-shoot en voelt u zich, conform de richtlijnen van het RIVM, niet lekker, maak dan een nieuwe afspraak.

Op dit moment fotograferen wij maximaal 2 personen in de studio. Maar op een buiten locatie hebben wij meer mogelijkheden. Dus wenst u een familie portret en heeft u een mooie locatie? Neem gerust contact met ons op!  In de studio is alleen portret fotografie is mogelijk, uiteraard met gepaste afstand.

Ook als vanaf onze zijde enigszins twijfel is of een shoot wel doorgang kan vinden, zullen wij de afspraak afzeggen en een nieuwe datum prikken. 

Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Blijf gezond!!